La Fira d’Abril acumula més morositat amb més diners públics

La Fira d’Abril de Barcelona, una festa multitudinària que ha viscut de subvencions durant els últims 30 anys, ha estat rescatada novament per les ajudes públiques de la Generalitat per evitar el seu col·lapse definitiu…

MIR_5685-kHSH-U401285375893TtD-992x558@LaVanguardia-Web

La Fira d’Abril de Catalunya ha estat envoltada aquesta edició de polèmica i d’alguns ingredients nous. Un d’ells serà l’intent de l’organització, la Federació d’Entitats Andaluses de Catalunya (FECAC), d’arribar al públic estranger que visita Barcelona durant aquestes dates.

La fira comença aquest 2016 una prova pilot amb diferents touroperadors per atraure turistes de la capital catalana i augmentar la quantitat de públic que acudeix al recinte del Fòrum durant l’esdeveniment, que durarà fins al diumenge 1 de maig. El gruix de la iniciativa intentarà buscar aquestes visites de dilluns a divendres, els dies entre setmana i horaris en què descendeix l’afluència natural de la fira.

Amb la iniciativa, la FECAC espera nodrir una mica més els comptes dels 10 dies de fira. El president, Daniel Salinero, ja va avisar que, molt probablement, la present edició es tancaria sense guanys a causa de les exigències econòmiques per organitzar l’esdeveniment per part de Barcelona. Uns 200.000 euros més, explicava, costarà tota la logística d’aquesta fira, el que també els ha obligat, diu, a pujar lleugerament els preus per no tancar amb pèrdues.

La festa de les entitats andaluses ha rebut 70.000 euros de la Generalitat per pagar factures pendents de l’any passat, entre elles la d’il·luminació. Els organitzadors de la Fira, els seguidors de Francisco García Prieto, el polèmic empresari imputat per delictes d’estafa, frau de subvencions i falsedat documental, travessen una delicada situació econòmica precisament per la caiguda de les subvencions, l’oxigen tradicional de la trobada.

Malgrat la subvenció rebuda, els organitzadors mantenen un important deute amb els proveïdors de l’any passat i, a més, s’han compromès a pagar 90.000 euros de lloguer a l’Ajuntament de Barcelona per la cessió de l’espai, una acció que sempre havia estat gratuïta.

Escissions

El president de la Federació d’Entitats Andaluses de Catalunya, FECAC, Daniel Salinero, va presentar aquest dilluns la Fira d’Abril d’aquest any en un acte en el qual va assegurar que l’esdeveniment no rebia cap tipus de subvencions públiques, malgrat l’ajuda extraordinària concedida per la Generalitat.

Malgrat la seva afluència multitudinària i elevades vendes, la Fira d’Abril travessa una complicada situació econòmica, segons expliquen des de l’entorn de la Fira. Les dificultats financeres i les investigacions dels tribunals han generat un ambient tibant entre els gestors i directius de la Fira.

El tresorer, José María Parra, és a punt de trencar la seva relació amb la trobada. Parra, qui també és tresorer del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) al Barcelonès Nord, va assegurar que “actualment” continua en la FECAC.

La Fiscalia de Barcelona està convençuda de que Francisco García Prieto utilitzava les administracions públiques i la Fira d’Abril per treure benefici personal. García Prieto va ser denunciat pels seus propis companys per irregularitats en la gestió de la Fira d’Abril, la qual cosa va dividir al grup organitzador en dos bàndols.

Pujada de preus

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat la Fira als successors de García Prieto, que han anunciat una pujada de preus en aquesta edició per millorar els malmesos ingressos de la trobada.

La FECAC assegura que la Fira té ara els comptes clars i que està disposada a mostrar-los a qui ho sol·liciti. Malgrat això, algunes entitats es queixen que l’opacitat comptable dels nous gestors és molt similar a la dels anteriors, investigats pels tribunals.

Fonts : LaVanguardia- EconomíaDigital

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s